Erectiestoornissen en vitamine D

Prof. dr. Frans Debruyne Uroloog Oprichter Andros Clinics
21 november 2015

Tijdens een lezing op het recente congres van de American Heart Association in Orlando is een studie voorgesteld waarbij een tekort aan vitamine D wordt verbonden aan erectiestoornissen (ED).

Vitamine D is een essentiële vitamine voor de instandhouding van calcium en fosfor en dus de botopbouw. Een tekort aan vitamine D komt voor bij mensen die niet voldoende worden blootgesteld aan buitenlicht. Dergelijk tekort is gemakkelijk op te sporen.

Onderzoekers van het befaamde John Hopkins Institute in Baltimore analyseerden 3.400 mannen van 20 jaar en ouder op vitamine D tekort. Mannen met een tekort aan vitamine D hadden een 32% grotere kans op erectiestoornissen. Dit zou erop wijzen dat vitamine D een belangrijke factor speelt bij het ontstaan van erectiele disfunctie (ED) oftewel erectieproblemen.

Een vitamine D tekort zou dus opgespoord moeten worden bij mannen die lijden aan erectieproblemen. Vitamine D komt immers voor bij 40 – 70% van de mannen die ouder zijn dan 70 jaar en erectiestoornissen hebben.

Lees meer over erectieproblemen

Prof. dr. Frans Debruyne Uroloog Oprichter Andros Clinics
Auteur: Prof.dr. Frans Debruyne is uroloog en oprichter van Andros. Eerder werd urologie van Radboudumc onder zijn leiding wereldwijd gerenommeerd.
Dit is een ouder artikel dat niet meer geüpdatet wordt

Neem contact met ons op