Illegale erectiemiddelen

Over illegale erectiemiddelen verscheen in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde een bijzonder boeiende analyse op 1 oktober 2016. Het ging vooral om het gebruik van illegaal verkregen middelen, meestal via online bestellingen op internet.

Hierbij wordt berekend dat naar schatting 150.000 Nederlanders gebruikmaken van dit illegale circuit. Ook de halvering van de prijs van sildenafil, toen het patent erop verviel en generische producten ter beschikking kwamen in de reguliere apotheek heeft dit aantal nauwelijks doen verlagen.

De berekening is gemaakt door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, Centrum voor Gezondheidsbescherming in Bilthoven. Het onderzoek vond plaats in drie grote steden, waaronder Amsterdam.

De onderzoekers komen tot de conclusie dat het kopen van erectiemiddelen via het illegale circuit ook aanleiding geeft tot grote risico’s, vooral op het gebied van hart- en bloedvaten, gezichtsstoornissen en het krijgen van een (te) langdurende erectie (priapisme).

Wel deelden zij mee dat het aantal meldingen van bijwerkingen ten gevolge van het gebruik van illegale erectiemiddelen achterblijft bij wat mag worden verwacht op grond van de prevalentie van bijwerkingen bij gebruik van legale erectiemiddelen.

Het is belangrijk om bij erectieproblemen en impotentie altijd erectiemiddelen via het legale circuit aan te schaffen.

Lees verder over erectieproblemen

Prof. dr. Frans Debruyne Uroloog Oprichter Andros Clinics
Auteur: Prof.dr. Frans Debruyne is uroloog en oprichter van Andros. Eerder werd urologie van Radboudumc onder zijn leiding wereldwijd gerenommeerd.
Dit is een ouder artikel dat niet meer geüpdatet wordt

Neem contact met ons op