Testosteron behandeling verbetert de seksuele functie bij ouderdoms testosteron tekort

In het British Journal of Urology, een leidinggevend wetenschappelijk tijdschrift op het gebied van de urologie, publiceerde prof. Geoffrey Hackett, een autoriteit op dit gebied, een studie waarin 107 mannen waren ingesloten. Deze mannen leden aan diabetes type 2 (behandeling van suikerziekte met gewone medicijnen en niet met insuline) en een bijzonder laag testosterongehalte.

Testosterontherapie verbeterde het testosteronniveau zodanig dat de seksuele functies bij de betroffen mannen ook significant verbeterden. De seksuele score steeg met 4 punten gedurende de vervolgperiode van 30 weken dus bijna 20%. Dit is toch een betekenisvolle uitslag. De verbeterde seksuele functie gaf ook een duidelijke verbetering van de levenskwaliteit bij de betrokken mannen.

Testosterontekort komt veel voor bij het ouder worden en zeker bij mannen met diabetes type 2. Door testosterontekort en diabetes vermindert de seksuele functie en ontstaan er erectiele en seksuele klachten. Een dergelijke studie onderlijnt opnieuw hoe belangrijk aanpassing van het testosteronniveau bij deze mannen kan zijn.

Prof. dr. Frans Debruyne Uroloog Oprichter Andros Clinics
Auteur: Prof.dr. Frans Debruyne is uroloog en oprichter van Andros. Eerder werd urologie van Radboudumc onder zijn leiding wereldwijd gerenommeerd.
Dit is een ouder artikel dat niet meer geüpdatet wordt

Neem contact met ons op