De interactieve risicocheck prostaatkanker is er!

Prof. dr. Frans Debruyne Uroloog Oprichter Andros Clinics
21 september 2022

In 2022 werd de online riskchecker voor prostaatkanker gelanceerd door de Britse National Health Service UK samen met Prostate Cancer UK, een liefdadigheidsorganisatie die onderzoek naar prostaatkanker financiert. Daar bleek deze online tool een effectieve manier om mannen te bereiken.

Bij de woorden online en effectief gaat er al snel een lampje branden bij Andros… Zullen wij onderzoeken of we een versie voor Nederland kunnen maken?

En het is gelukt! Via de Risicocheck prostaatkanker krijgen mannen nu informatie die is afgestemd op hun leeftijd, familiaire belasting en afkomst. Naast dat de informatie gericht is, wordt de informatie ook gefaseerd op een chat-achtige wijze gepresenteerd. Dat maakt dat de informatie gedoseerd wordt gebracht en de bezoeker zelf het tempo en de route kan bepalen.

Als het relevant is, komt alles wat prostaatkanker zo ingewikkeld maakt aan bod: dat prostaatkanker meestal geen klachten geeft in het begin, wat PSA is, de voors en tegens van een PSA test, dat niet alle prostaatkankers behandeld worden, dat bij het tijdig ontdekken van een agressieve prostaatkanker een behandeling gericht op genezing mogelijk is.

Willen ze nog meer weten? Na de check krijgen ze de keuze om meer te lezen op onze website, op thuisarts.nl of op de prostaatkankerstichting.nl.

Zo helpen we het bewustzijn rondom prostaatkanker in Nederland verder te vergroten.

Bekijk de interactieve risicocheck prostaatkanker

Lees meer over prostaatkanker

Screenshot Risicocheck Prostaatkanker met tekst beantwoord drie korte vragen om uw risico te checken, oké check mijn risico

Prof. dr. Frans Debruyne Uroloog Oprichter Andros Clinics
Auteur: Prof.dr. Frans Debruyne is uroloog en oprichter van Andros. Eerder werd urologie van Radboudumc onder zijn leiding wereldwijd gerenommeerd.
Laatste update: 21 september 2022

Neem contact met ons op