Voedingssupplementen en prostaatkanker preventie

Prof. dr. Frans Debruyne Uroloog Oprichter Andros Clinics
15 februari 2016

Met voedingssupplementen prostaatkanker voorkomen? Aangezien prostaatkanker zo vaak voorkomt, is preventie ervan steeds weer aan de orde. Naast vitamines worden hiervoor vaak voedingssupplementen gegeven. Hiervoor worden ook isoflavonen gebruikt. In 2016 is er overigens een studie uit China verschenen waarin een gunstig effect van deze stof wordt beschreven. Over de waarde van voedingssupplementen zelf bestaan echter uiteenlopende meningen. Sommigen bevelen deze aan, andere zeggen dat er onvoldoende bewijs voor is.

Er verscheen een uitgebreide analyse in 2016 van een studie ‘Dietary supplements andn prostate cancer prevention, zie https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/tre.500/epdf, waarin de auteurs een antwoord proberen te vinden op de waarde van de voedingssupplementen. Zij kwamen echter tot de conclusie dat, ook al zou er effectiviteit zijn, deze niet echt door evidence-based studies kan worden bevestigd. De vraag blijft dus open. Anderzijds kan gezonde voeding nooit kwaad, ook niet voor de prostaat.

Lees meer over prostaatkanker

Prof. dr. Frans Debruyne Uroloog Oprichter Andros Clinics
Auteur: Prof.dr. Frans Debruyne is uroloog en oprichter van Andros. Eerder werd urologie van Radboudumc onder zijn leiding wereldwijd gerenommeerd.
Dit is een ouder artikel dat niet meer geüpdatet wordt

Neem contact met ons op