Interview met Erik Arendsen: ‘Urologie is een geweldig vak’

Dr. Erik Arendsen Uroloog Andros Clinics
22 september 2017
‘Urologie is een geweldig vak’ aldus dr. Erik Arendsen. Hij werd geïnterviewd voor een dagblad. Dr. Erik Arendsen is opgeleid als uroloog in het Radboudumc Ziekenhuis in Nijmegen. Vanaf november 1984 was hij werkzaam als uroloog in het Alrijne Ziekenhuis in Leiden en als docent in het Leids Universitair Medisch Centrum. Zijn grote voorbeeld is Prof. Dr. F.M.J. Debruyne, een emeritus hoogleraar en zijn opleider. Onze redactie kreeg bij Erik Arendsen een bijzonder kijkje in de kliniek van Andros en Gynos.

,,Ik richt mij vanaf 2006 op speciale aandachtsgebieden, waaronder bekkenbodemproblematiek, bekkenpijn en blaaspijn syndroom (interstitiële cystitis)’’, vertelt hij. ,,Dit is een geweldig boeiend vak dat ten aanzien van de ontwikkelingen nooit ophoudt en zich constant vernieuwt . Het is mooi als je mensen weer van hun klachten af kunt helpen. Dat geeft mij veel voldoening. Ik houd dan ook van mensen. Mijn vak is eigenlijk een combinatie van beschouwen, uitzoeken en de juiste conclusies trekken. Daarna wordt er een therapie uitgestippeld of volgt er een behandeling en waar nodig een operatieve ingreep’’.

Impact

Erik Arendsen: ,,Bij Andros/Gynos behandelen we klachten die een grote impact kunnen hebben op iemand zijn levensvreugde. Er zijn fysieke ongemakken, maar ook het feit dat deze problemen in een taboesfeer zitten, kan het moeilijk maken om met partner, vrienden en omgeving over de klachten te praten. Dat kan zwaar op het gemoed liggen.’’.

Zorgverlening

,,Onze specialisten realiseren zich dit maar al te goed’’, vervolgt Erik Arendsen. ,,De zorgverlening binnen de kliniek is in alles gericht om de problemen te identificeren, bespreekbaar te maken en op te lossen. Elk consult en behandeling wordt uitgevoerd door een team van zeer ervaren specialisten en urogespecialiseerde verpleegkundigen. En dat in een ontspannen en aangename sfeer’’.

Zorg voor mannen bij Andros Clinics

Andros is een gespecialiseerde kliniek die zich richt op de urogenitale gezondheidsklachten van de ouder wordende man. Met het stijgen van de leeftijd krijgen steeds meer mannen last van plasklachten, erectieproblemen of hormoontekort. Ook neemt de kans op prostaatkanker aanzienlijk toe.

,,Klachten aan het urogenitale systeem, van de blaas tot de penis, zijn normaal en komen bij een groot deel van de mannen voor. Soms gaan de klachten vanzelf over’’, aldus Erik Arendsen. ,, In de afgelopen jaren zijn duizenden mannen behandeld bij Andros. Men kan ook terecht voor advies, onderzoek en behandeling van algemene urologische problemen’’.

Gynos Vrouwenkliniek (nieuwe naam is Andros Blaascentrum)

Bij Gynos komen juist veel vrouwelijke patiënten. De Gynos Vrouwenkliniek is een gespecialiseerde kliniek die zich richt op de gynaecologische en urologische gezondheidsklachten van vrouwen. ‘’Gedurende hun leven krijgen veel vrouwen te maken met specifieke klachten, zoals bijvoorbeeld incontinentieklachten, blaasproblemen en overgangsklachten’’, zegt Erik Arendsen. Binnen deze kliniek bevindt zich een centrum voor blaas-, bekkenpijn, interstitiële cystitis en urineweginfecties.

Kennis en ervaring

,,Er is bij deze kliniek sprake van een professionele adhoc behandeling door ervaren specialisten, waaronder behalve de uroloog een gynaecoloog en een bekkenbodemtherapeut. met veel kennis en ervaring onder één dak ’’, reageert een patiënte uit Leidschendam-Voorburg. ,,Doordat de specialisten met elkaar snel communiceren is in korte tijd duidelijk wat er aan de hand is en wordt er een concreet behandelplan opgesteld. Dit geeft de patiënt vertrouwen, die met een goed gevoel begint aan haar of zijn weg naar herstel ’’.

Lees meer over blaaspijnsyndroom

Door Bart Bakker Bron: Voorburgs Dagblad

Dr. Erik Arendsen Uroloog Andros Clinics
Auteur: Drs. Erik Arendsen is uroloog en grondlegger van het Centrum voor Blaaspijnsyndroom, dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste centrum op dit gebied.
Dit is een ouder artikel dat niet meer geüpdatet wordt

Neem contact met ons op