Bekkenfysiotherapie bij blaasproblemen

Andros Clinics logo
30 juni 2020

Als u vaak moet plassen, steeds kleine beetjes urine produceert en als medicijnen geen baat geven, dan is het de hoogste tijd om naar de bekkenfysiotherapeut te gaan. Bij Andros weet bekkenfysiotherapeut Carel Jan van der Heide raad met deze klachten.

Blaas uit balans

Blaasproblemen zoals een onrustige blaas zijn meestal het gevolg van andere klachten zoals ongewenst urineverlies of een ingreep zoals een operatie waarbij een tijdelijke katheter is gebruikt. Het is ook heel begrijpelijk: als u urine dreigt te verliezen, dan gaat u zo snel mogelijk naar het toilet. Maar als dat een gewoonte wordt, dan raakt de blaas wel erg verwend. Terwijl het probleem van urineverlies niet minder wordt. Sterker nog: het wordt steeds moeilijker het toilet droog te halen.

De blaas wordt steeds kleiner

De blaas wordt namelijk steeds kleiner en begint steeds eerder aan de bel te trekken om geleegd te worden. Of u plast misschien niet goed leeg, waardoor de blaas weer gauw vol is. Daarnaast begint de blaas al bij uw gedachte aan een toiletbezoek te vroeg met samentrekken, zodat u urine gaat verliezen. U moet steeds vaker plassen, uw nachtrust raakt verstoord en overdag wordt uw actieradius steeds beperkter want u wilt dicht bij een toilet zijn.

Uw blaas vertoont eigenlijk het gedrag van een verwend kind. Hoe komt dat? En vooral: hoe komt u er weer vanaf? Het antwoord is simpel. Voed uw blaas weer netjes op, met duidelijke regels. Dat leert u prima en vaak heel snel met gerichte bekkenfysiotherapie. U krijgt onderzoek, training en adviezen.

Essentieel is de bekkenbodem.

  • Kunt u de bekkenbodem goed aanspannen om uw plas op te houden?
  • Kunt u de bekkenbodem goed ontspannen als u plast, zodat u helemaal leeg plast?
  • Is uw plashouding correct? .

Vaak snel resultaat

Veel patiënten staan versteld van het snelle resultaat: weer een normaal leven leiden, zonder plas-zorgen. Sommigen hebben zelfs moeite met het geloven dat dit probleem echt voorbij is.

Herkent u de klachten? Neem contact op met mij. Als bekkenfysiotherapeut zorg ik dat u weer in balans komt met uw blaas.

Lees over bekkenfysiotherapie

 

Andros Clinics logo
Laatste update: 30 juni 2020

Neem contact met ons op