Blaaspijnsyndroom? De ICP denkt met u mee!

Andros Clinics logo
1 juli 2020

ICP, de patiëntenvereniging voor Interstitiële Cystitis / Blaaspijnsyndroom stelt zich hierbij graag aan u voor. Voor patiënten zijn wij, de ICP, een bron van informatie over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van IC/BPS. Ook geven we tips over het omgaan met de aandoening.

Aandrang? Pijn bij het plassen en veelvuldig plassen? En is bij u misschien Interstitiële Cystitis oftewel Blaaspijnsyndroom (IC/BPS) vastgesteld?

Multidisciplinair

Als u net de diagnose IC of BPS hebt gekregen, dan bent u misschien opgelucht eindelijk te weten waar uw klachten vandaan komen. Maar helaas is het wel een chronische ziekte waar je voorlopig niet vanaf komt omdat genezing (nog) niet mogelijk is. Behandeling kan de klachten verminderen en is per persoon verschillend. Hierbij is een multidisciplinaire aanpak dan meestal het beste. Dat betekent dat naast de uroloog een verpleegkundige, bekkenbodemfysiotherapeut, gynaecoloog, diëtiste en/of psycholoog ingeschakeld kunnen worden. Vervolgens begint de puzzeltocht om uit te vinden welke medicatie of behandeling het beste bij u past.

Patiëntenvereniging ICP

Dan is het goed om te weten dat er een patiëntenvereniging is en wel de Interstitiële Cystitis Patiëntenvereniging, kortweg ICP. Een actieve patiëntenvereniging met bijna 500 leden.

De belangrijkste doelstelling van de ICP is het behartigen van de belangen van de leden. Dit houdt onder meer in het vergaren van informatie en meer bekendheid geven aan IC/BPS. Verder worden lotgenotenbijeenkomsten georganiseerd en brengt de vereniging een magazine (Aquarius) uit. Voor patiënten is de ICP een bron van informatie over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van IC/BPS en met tips over het omgaan met de aandoening.

De jaarlijkse Landelijke Contactdag die meestal in Utrecht wordt gehouden is altijd een groot succes met diverse interessante presentaties door deskundigen. U kunt hier met lotgenoten praten, met bedrijven op het gebied van (hulp)middelen en met specialisten.

Kortom: een goede reden om u aan te sluiten bij de ICP. Want de ICP denkt met u mee.

Tot slot

Kijk op de website van de ICP: www.icpatienten.nl. Hier kunt u meer informatie vinden en ook hoe u zich aan kunt melden.

Lees verder over blaaspijnsyndroom

Andros Clinics logo
Laatste update: 1 juli 2020

Neem contact met ons op