12th ESUR Prostate MRI Congres

Prof. dr. Jelle Barentsz Radioloog MRI Prostaat Andros Clinics
13 september 2023

In juni 2024 wordt het 12e ESUR Prostate Congres gehouden. Professor Jelle Barentsz nodigt alle professionals uit die zich bezighouden met het maken van beelden van de prostaat, zoals radiologen, urologen, huisartsen en laboranten, om deel te nemen aan dit internationale congres in Zeist. Hij licht toe: ‘We vinden het geweldig om dit evenement met u te delen en we denken dat het heel waardevol zal zijn voor iedereen die werkt aan prostaatbeeldvorming en gerelateerd onderzoek. Lees hier meer over het congres.’

Het ESUR MRI Prostaat Opleidingscongres is door de jaren heen een belangrijk platform geworden voor onderwijs, kennisuitwisseling, samenwerking en innovatie op het gebied van prostaat MRI. Zeist, de gekozen locatie, biedt niet alleen een prachtige omgeving maar ook de ideale setting om in contact te komen met vooraanstaande experts in dit vakgebied. Artsen met verschillende achtergronden, zowel binnen als buiten de radiologie, kunnen hier profijt van hebben.

Wat dit congres speciaal maakt, is de sterke nadruk op basisonderwijs en recente ontwikkelingen en technologieën in prostaat beeldvorming. We zullen tijdens dit congres de nieuwste doorbraken op het gebied van Kunstmatige Intelligentie (AI) benadrukken. AI met zijn machine learning-algoritmen staat op het punt de diagnose van prostaatkanker te veranderen. Daarom zal een groot deel van onze bijeenkomst zich richten op de toepassingen van AI in radiologie en pathologie.

Bovendien krijgen deelnemers de kans om deel te nemen aan workshops en interactieve discussies over zowel PI-RADS als PSMA PET-CT, wat een waardevolle uitwisseling van ideeën en ‘best-practices’ bevordert. Op de eerste dag van het congres ligt de nadruk op beginners, met interactieve workshops op de laatste dag.

De lijst van sprekers en sessies is van topkwaliteit en biedt diepgaande inzichten in de diagnostische en therapeutische mogelijkheden die prostaat beeldvorming te bieden heeft. De betrokkenheid van internationale experts speelt een cruciale rol in het succes van deze cursus. Voor dit congres hebben we ook samenwerking met de EAU Sectie voor Urologische Beeldvorming (ESUI) opgezocht en zullen zij een sessie organiseren.

We nodigen u graag uit om deel te nemen aan dit 12e ESUR MRI Prostaat Opleidingscongres, dat gepland staat van 27 tot 29 juni 2024. Het evenement zal plaatsvinden in Nederland, in Zeist, Hotel-Theater Figi. We kijken ernaar uit u te verwelkomen.

Meer info en inschrijven kan via www.esur.org/prostate-mri-2024

Met vriendelijke groeten,

Jelle Barentsz, MD, PhD
Ivo Schoots, MD, PhD

Prof. dr. Jelle Barentsz Radioloog MRI Prostaat Andros Clinics
Auteur: Prof.dr. Jelle Barentsz is professor in de radiologie en oprichter van het toonaangevende Radboudumc Prostaat MR Referentiecentrum.
Laatste update: 13 september 2023

Neem contact met ons op