Op deze pagina vindt u informatie over welke gevolgen corona heeft op onze zorgverlening. Onze zorgverlening wordt continu aangepast aan de actuele stand van zaken op het gebied van corona. 

Afspraken maken blijft mogelijk

U kunt ons gewoon telefonisch bereiken voor het maken van afspraken. Houd er wel rekening mee dat deze afspraken in de meeste gevallen pas na 6 april gepland kunnen worden.

Afspraken worden zoveel mogelijk omgezet in een telefonisch consult

Andros Mannenkliniek | Gynos Vrouwenkliniek neemt de veiligheid van u als cliënt en van onze medewerkers zeer serieus. Wij volgen het advies van het RIVM over het coronavirus nauw en passen hier onze werkwijze op aan.

Er is besloten om vanaf deze week tot in ieder geval 28 april alleen de poliklinische afspraken door te laten gaan die op basis van de door het RIVM gestelde richtlijnen nog door mogen gaan. Binnen onze kliniek betekent dit concreet dat wij alleen nog cliënten kunnen behandelen die in een prostaatkanker traject zitten of die worden behandeld voor het blaaspijnsyndroom.

Onze poliklinische afspraken worden waar mogelijk en medisch verantwoord telefonisch uitgevoerd. Als u in deze periode een afspraak heeft staan dan zullen onze medewerkers telefonisch contact met u hierover opnemen. U hoeft ons niet zelf te bellen.

Mocht u toch contact met ons op willen nemen, dan verzoeken we u dit terugbelverzoek in te vullen. Klik hier om een terugbelverzoek via onze website achter te laten.

Waar moet ik rekening mee houden als mijn afspraak wel door gaat?

Als u geen klachten heeft kunt u gewoon naar uw afspraak komen. Een aantal onderzoeken zoals het opmeten van de buikomvang en het maken van een hartfilmpje zullen we voorlopig niet uitvoeren, tenzij dit noodzakelijk geacht wordt voor de behandeling. We zorgen voor extra hygiëne maatregelen en schudden voorlopig geen handen. In verband met de plotselinge schaarste aan mondkapjes, gazen e.d. draaien we onze poliklinische afspraken met minimaal materiaal.

Tenslotte verzoeken we u om zonder partner en/ of begeleid(st)er naar de kliniek te komen. Als begeleiding noodzakelijk is dan vragen we u dit te beperken tot maximaal 1 begeleid(st)er.

Wanneer kunt u niet naar de kliniek komen?

Als u klachten heeft zoals bijvoorbeeld neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts verzoeken wij u vriendelijk uw afspraak te verzetten. In verband met lange wachttijden aan de telefoon adviseren wij u om ons niet zelf te bellen maar het terugbelverzoek op onze website in te vullen. Klik hier om een terugbelverzoek via onze website achter te laten.

Afspraken sterilisatie en circumcisie gaan niet door

Tot in ieder geval 28 april worden de ingrepen sterilisatie en circumcisie niet uitgevoerd. De al geplande afspraken zullen worden verzet. We nemen contact met u op om de afspraak te verzetten. U hoeft hiervoor zelf geen contact met ons op te nemen.

Afspraken bij bekkenfysiotherapeut vervallen

Helaas zijn de afspraken bij het Expertisecentrum Bekkenbodem tot 28 april komen te vervallen.  De al geplande afspraken zullen worden verzet. We nemen contact met u op om de afspraak te verzetten. U hoeft hiervoor zelf geen contact met ons op te nemen.

Huisartsen en/of urologen

Bij Andros Mannenkliniek hebben we, net als u, de noodzakelijke maatregelen genomen om in overeenstemming te zijn met alle richtlijnen van het RIVM. Zoals hierboven te lezen beperken we het persoonlijk contact. Vrijwel alle consulten worden via telefonisch- of videocontact afgenomen. Door deze genomen maatregelen hebben we extra ruimte voor spreekuren weten te creëren in omstandigheden die voor patiënten minder risicovol kunnen zijn dan in gewone ziekenhuizen. Lees verder > 

Medisch directeur prof.dr. Frans Debruyne over de coronacrisis

Onze medisch directeur Frans Debruyne schreef een persoonlijk bericht voor onze cliënten en medewerkers. Lees hier het bericht >

Maatregelen Overheid

De maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn in heel Nederland uitgebreid.  Klik hier om bericht van overheid over uitgebreide maatregelen te lezen. Wij volgen deze adviezen van RIVM en Rijksoverheid en hebben ons beleid aangescherpt.

Meer informatie

Voor alle actuele informatie en ontwikkelingen over het coronavirus verwijzen wij u naar de website van het RIVM. Klik hier om de veelgestelde vragen en antwoorden over het coronavirus te lezen.

 

Meer artikelen hierover:

Neem contact met ons op 026 389 1753

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief