Andros precisiediagnostiek prostaatkanker op ZKN congres

Andros Clinics logo
24 september 2018

Tijdens het jaarlijkse ZKN congres met als thema ‘In verbinding met de patiënt’ werden zelfstandige klinieken die “het echt anders doen” gevraagd te pitchen. Algemeen directeur Domien Debruyne werd uitgenodigd om een pitch te geven over de unieke precisiediagnostiek bij prostaatkanker van Andros Clinics.

 

Debruyne van Andros Clinics over doorbraak prostaatkanker ZKN congres 2018

 

Andros Clinics ontwikkelde een nieuwe diagnostiek bij prostaatkanker. Domien Debruyne: “De resultaten zijn fenomenaal. Met de oude methode moet iedereen gebiopteerd worden om vast te stellen of er een tumor zit. In 30 procent van de gevallen vinden we wat. De methodiek is zo slecht dat we niet weten of de overige 70 procent vrij is van tumoren. Het is een soort ezeltje prik.”

Al dat geprik in de prostaat leidt bij 5 procent tot complicaties. Met de nieuwe methodiek voorkomen we in de helft van de gevallen dat we moeten biopteren. Doordat we minder hoeven te prikken is er in 700 biopten slechts 1 complicatie ontstaan. Waar we patiënten gericht biopteren, vinden we bij 70 procent een tumor en die is bij 70 procent daarvan agressief. Een enorme stap vooruit in het vaststellen van prostaatkanker.”

bron: ZKN

Lees verder over prostaatkanker

 

Andros Clinics logo
Laatste update: 24 september 2018

Neem contact met ons op