‘Mannen van 50+: Praat (niet te laat) over je prostaat!’ waarschuwt Prostaatkankerstichting

Andros Clinics logo
29 oktober 2021

Jaarlijks krijgen bijna 13.000 mannen de diagnose prostaatkanker, de nummer 1 kankersoort bij mannen. Bij zo’n 20% van deze mannen is de prostaatkanker al uitgezaaid bij diagnose. Er overlijden ook elk jaar bijna 3.000 mannen aan prostaatkanker, een vergelijkbaar getal met de sterfte bij vrouwen aan borstkanker. Waarom lijken mannen van 50+ zich daar dan toch niet zo bewust van?

Nog te vaak wordt gedacht dat prostaatkanker alleen een ziekte bij oudere mannen is. Maar dat is niet waar. Bijna de helft van de mannen krijgt de diagnose prostaatkanker onder de leeftijd van 70 jaar. Bijna 1 op de 10 mannen die prostaatkanker krijgt is zelfs onder de 60 jaar!

Dus, komt prostaatkanker in je familie voor en wil je weten of dit voor jou een verhoogd risico betekent. Of ben je boven de 50 jaar en overweeg je je PSA te laten meten? Neem dan contact op met je huisarts om je goed voor te laten lichten.

Meer informatie op prostaatkankerstichting.nl. Hier vindt u ook meer informatie over de bewustwordingscampagne die de Prostaatkankerstichting in november gaat voeren.

Lees meer over prostaatkanker

Lees meer over PSA waarde

 

Andros Clinics logo
Laatste update: 29 oktober 2021

Neem contact met ons op