Nu meer HoLEP laseroperaties mogelijk

Andros Clinics logo
22 augustus 2023

Medio september breidt Andros Clinics het aantal HoLEP prostaatoperaties uit. Naast de huidige mogelijkheden in het Spaarne Gasthuis en in Aalst, gaan we ook weer opereren in een operatiecentrum. Dat gebeurt bij Flexclinics in Utrecht. Zo dragen we bij aan het terugdringen van de huidige lange wachttijden voor prostaatoperaties in Nederland.

Al sinds 2017 HoLEP

Als door een vergrote prostaat plasklachten ontstaan en medicijnen niet (meer) voldoende werken, dan kan een laseroperatie uitkomst bieden. Deze prostaatoperatie wordt bij Andros Clinics al sinds 2017 uitgevoerd als een HoLEP laseroperatie.

HoLEP: een definitieve oplossing bij vergrote prostaat

Bij een HoLEP laserbehandeling wordt de hele ‘binnenkant’ van de prostaat ‘leeggemaakt’. Dat heet ‘uitpellen’. Het prostaatkapsel blijft wel intact. HoLEP is zeer geschikt voor sterk vergrote prostaten.

HoLEP is een in opzet definitieve oplossing. Bij TURP of Green Light kan nadien het prostaatweefsel weer aangroeien waardoor opnieuw plasklachten ontstaan. Het voordeel van HoLEP is dat over het algemeen het weefsel ook in de toekomst niet meer aangroeit.

De HoLEP laserbehandeling van de prostaat bij Andros is verzekerde zorg die wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

HoLEP laser prostaat wordt geheel leeg gemaakt zodat weefsel plasbuis niet meer dichtdrukt

Vergrote prostaat bij Andros

Naast de HoLEP laser bieden we ook de Rezum stoombehandeling aan voor de prostaat. Rezum is een ingreep bij een beperktere prostaatvergroting. Vooralsnog is Rezum alleen beschikbaar voor een gering aantal patiënten bij Andros en één ziekenhuis. De Rezum behandeling is een innovatieve behandeling die nog niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Deze ingreep wordt uitsluitend vergoed door zorgverzekeraars die deelnemen aan deze introductie.

Lees over HoLEP laseroperatie

Bekijk Rezum

Meer over vergrote prostaat

Andros Clinics logo
Laatste update: 22 augustus 2023

Neem contact met ons op