Borstbeeld voor Frans Debruyne bij opening 50e EAU congres

Andros Clinics logo
8 juli 2022

Professor Frans Debruyne, oprichter en voormalig medisch directeur van Andros Clinics, werd bij de opening van het 50e congres van de EAU geprezen voor zijn bijdragen aan de European Association of Urology. Tijdens het congres in Amsterdam sprak het EAU-bestuur haar grote waardering uit middels het onthullen van een bronzen buste van Debruyne. Dit borstbeeld zal worden geplaatst op het centrale EAU kantoor in Arnhem.

De in België geboren maar in Nederland gevestigde prof. Debruyne bekleedde sinds eind jaren 1980 een hoge functie binnen de EAU, maar het was “zijn” jaarcongres van 1990 in Amsterdam dat een nieuw tijdperk voor de EAU inluidde: een van professionalisering, onafhankelijkheid en grote groei. Hij was de uitgesproken en zeer gerespecteerde secretaris-generaal van de Vereniging van 1992 tot 2004.

De zesde en huidige secretaris-generaal van EAU, prof. Chris Chapple, prees de prestaties en reputatie van zijn verre voorganger. “Dit is een mijlpaal om de enorme bijdrage te benadrukken die professor Debruyne heeft geleverd om de EAU naar grotere hoogten te brengen dan iemand zich ooit zou kunnen voorstellen. Het is verbazingwekkend om, nadat ik in 1990 voor het eerst naar een EAU-congres kwam, de EAU nu te zien: een organisatie van wereldklasse die het voortouw heeft genomen op het gebied van publicaties, wetenschap die daaraan ten grondslag ligt en richtlijnen die de toepassing definiëren, en dat is voor een groot deel te danken aan de inspanningen van Frans Debruyne.”

 

EAU bestuur en Frans Debruyne rondom bronzen buste Debruyne
EAU 2022 AMSTERDAM

 

Bron EAU

Andros Clinics logo
Laatste update: 8 juli 2022

Neem contact met ons op