100e Rezum bij Andros Clinics!

Drs. Nader Naderi Uroloog Andros Clinics
23 oktober 2023

Afgelopen maand ontving uroloog Nader Naderi een certificaat voor zijn 100e Rezum ingreep. ‘De resultaten zijn zeer positief’, vertelt Naderi. ‘De patiënten zijn zeer tevreden over het beter kunnen plassen zonder verandering in hun seksuele leven. Ook vinden ze het prettig dat het een korte behandeling zonder overnachting is.’

Rezum is een nieuwe behandeling in Nederland die nog in zeer beperkte mate en alleen door Andros Clinics en een ziekenhuis wordt toegepast. Eerder introduceerde Andros Clinics al de HoLEP laserbehandeling in Nederland.

Rezum tegen plasklachten door vergrote prostaat

Bij een Rezum behandeling brengt onze uroloog Nader Naderi op verschillen plaatsen waterdamp (stoom) in de prostaat. Het behandelde prostaatweefsel sterft af in de daaropvolgende weken. Daardoor ontstaat er ruimte voor de plasbuis en kan de man weer goed plassen.

Behandeling zonder droog klaarkomen

Mannen met prostaatklachten worden vaak behandeld met medicijnen of operaties die de ejaculatie beïnvloeden. Bij een orgasme vloeit het sperma niet meer naar buiten maar verdwijnt het in de blaas. Alhoewel dit het gevoel niet direct beïnvloedt, kan dit een probleem zijn voor mannen. Dat heet ‘omgekeerd klaarkomen’ of ‘droog klaarkomen’. Rezum heeft deze bijwerking niet.

Goede innovatie voor de gezondheidszorg

Naast deze voordelen voor de patiënt, is Rezum een minder dure ingreep. Zo kan deze innovatie kan helpen om wachtlijsten weg te werken en naar verwachting tot aanzienlijke kostenbesparing in de gezondheidszorg kan leiden.

Rezum behandelt prostaat met stoom om plasbuis meer ruimte te geven

Vanaf eind november in onze kliniek in Rijswijk

Naderi vertelt trots: ‘Nu verrichten we de ingreep nog in een extern operatiecentrum. Maar vanaf eind november verhuizen we deze ingreep naar onze kliniek in Rijswijk. Bij de verbouwing van deze nieuwe kliniek hebben we gezorgd voor een perfecte omgeving voor Rezum.’

In de kliniek kunnen we veilig mannen behandelen die geen of een mild gezondheidsrisico’s hebben (ASA1 en ASA2). De ingreep in onze kliniek is niet mogelijk bij mannen met een matige tot ernstige aandoening, zoals bijvoorbeeld een BMI hoger dan 40, COPD of ernstige hartproblemen.

Rezum is niet voor elke man geschikt

Rezum is met name geschikt voor mannen met een normale prostaatvergroting. Als de prostaat vergroting te fors is, meer dan 80cc, dan is Rezum minder geschikt. Ook is de ingreep niet geschikt als de plasklachten ontstaan door dat de middenkwab van de prostaat vergroot is. Voor deze mannen hebben we een HoLEP laserbehandeling beschikbaar.

Rezum nog niet door elke zorgverzekeraar vergoed

In andere landen, zoals de Verenigde Staten, is Rezum al gebruikelijk, maar hier moet de Nederlandse Zorgautoriteit het nog goedkeuren. De ingreep valt dus nog niet in de basisverzekering. De introductie van Rezum in Nederland vindt plaats bij Andros Clinics en één ziekenhuis in samenwerking met een aantal verzekeraars. In de huidige proefperiode is de behandeling beperkt beschikbaar en wordt het nog niet door alle zorgverzekeraars vergoed. Lees meer

Drs. Nader Naderi Uroloog Andros Clinics
Auteur: Drs. Nader Naderi is uroloog en verricht Rezum behandelingen bij prostaatvergrotingen. Zijn bijzondere interesses zijn innovatie en zorg op maat.
Laatste update: 23 oktober 2023

Neem contact met ons op